Ideje in navdih za opremo doma

Dekliška soba

Dekliške sobe se pregovorno opremlja s pohištvom nežnejših linij, barvna paleta je običajno rožnata, med vzorci pa prednjačijo rožnati potiski. Gre za ženstven slog, ki pomirja ter navdahne z sproščeno romantično energijo. Tovrstni slog je odlična izbira za dekliško spalnico, saj po prehodu v odraslo dobo gospodična verjetno ne bo imela več prav kmalu priložnosti uživati v tem slogu. Študentski dom bo robustnejši, prav tako prva samostojna bivališča. Privoščimo si lahko več drznosti pri izbiri modela mladinske sobe, pohištvo pa dopolnimo z rožnatim hišnim tekstilom in kristalnimi lestenci. 

dekliska soba roza

Rožnata barva vsekakor ne velja kot pravilo, dekliška soba lahko odraža tudi ljubezen do drugih barv, ekstremnih športov in zbirateljstva eksotičnih spominkov. Mlado dekle ima po vsej verjetnosti že razvit svoj okus in bo želela prostor do neke mere urediti po svojih željah. Prav zato velja izbrati večje pohištvene kose vizualno nevtralnih linij ter dopustiti, da kreativnost sama izrazi s pomočjo dekorativnih vzglavnikov, zaves, stenskih dekoracij, preprog, svetil in drugih dodatkov. 

dekliska soba vijolicna

Mladinska soba poleg spalnice služi tudi kot študijski in družabni prostor. Za druženje s prijateljicami je dobrodošlo zagotoviti dovolj udobnih sedišč; med mladimi pa so zelo priljubljene vreče za sedenje. Za sedenje so zelo udobne, hkrati so v primerjavi z drugim oblazinjenim pohištvom cenovno ugodne in preproste za uporabo. V primeru da je dekliška soba manjše kvadrature ali pa si jo deli več sorojencev je prostor smotrno izkoristiti s pomočjo pograda ali postelje na podestu pod katerim je umeščena pisalna miza ali prostor za druženje. 

vreca za sedenje

Pri izbiri pohištva za opremo dekliške sobe ni nujno posegati le po namenskih mladinskih kompletih. Izberemo lahko tudi povsem običajne pohištvene kose za opremo spalnice, ki bodo uporabnici služili tudi ob prehodu v odraslo obdobje. Postelja naj bo namesto klasične dimenzije 90/200 cm nekoliko širša, omara, komode in nočne omarice pa naj bodo ujemajočega se vizualno nevtralnega sloga, ki bo moden še vrsto let. 

dekliska soba

Več izdelkov na meganakupek.si