Ideje in navdih za opremo doma

Oprema sobe za dojenčka

Soba za dojenčka je tisti prostor, v katerem z otrokom ustvarjamo prve nove spomine. Zato je simbolno tako pomemben in ga je potrebno že pred prihodom novega družinskega člana primerno opremiti. V prvi vrsti mora biti soba za dojenčka opremljena predvsem funkcionalno, hkrati pa mora odražati tudi toplino, udobje in nekoliko otroške razigranosti. Planiranje kako boste postlali svojemu dojenčku je pred njegovim rojstvom lahko lepo ritualno opravilo s pomočjo katerega se pripravite na veliko življenjsko spremembo. 

Soba za dojenčka skandinavska elegantna

V primeru, da v domu nimamo prostora za opremo samostojne sobe za dojenčka ali pa se iz praktičnih razlogov odločimo, da si bomo z otrokom v prvih mesecih delili spalnico lahko ljubek kotiček s posteljico za dojenčka uredimo tudi ob svoji postelji. Fizična bližina olajša skrb za dojenčka, saj tako večkratno nočno vstajanje ni potrebno. 

Soba za dojenčka posteljica zibelka ob postelji

Pri izbri barvne palete sobe za dojenčka se nikakor ni potrebno držati stereotipnih rožnatih in modrih barvnih odtenkov. Izberemo lahko nevtralno rumeno ali zeleno barvo, zavedati pa se je potrebno predvsem dejstva, da s premišljeno oblikovanim prostorom otroku že od malega privzgajamo občutek za estetiko. Trenutno so zelo aktualni pastelni toni v kombinaciji z svetlim ali lesenim pohištvom. Še en pomemben element oblikovni element v sobi za dojenčka je svetloba. Najbolj funkcionalno je kombiniranje močne generalne osvetlitve, ki nam omogoča dobre pogoje za izvajanje nege in diskretne nočne otroške svetilke, ki otroka uspava ter pomirja. 

Soba za dojenčka rožnata zibelka igrače

Med nujne pohištvene kose v sobi za dojenčka spada otroška posteljica, previjalna miza, komoda, predalnik in omara za shranjevanje pripomočkov, zelo dobrodošel je tudi udoben fotelj, piko na i pa dodajo igrivi dekorativni dodatki, stenske poslikave, mobili in otroške igrače. Pri izboru pohištva pazimo na njegovo trpežnost in ergonomsko primernost, pri tkaninah pa izbirajmo materiale, k jih je enostavno očistiti. Zelo pomemben element sobe za dojenčka je primerna otroška vzmetnica, ki naj diha ter bo udobna, hipoalergena in odporna na tekočine. Otroško vmeznico lahko pred nočnimi nesrečami dodatno zaščitimo z nadvložkom. 

Soba za novorojenčka les

Pri snovanju opreme sobe za novorojenčka je smotrno razmišljati tudi o prihodnosti ter izbirati pohištvene kose in serije, ki boro z otrokom ‘rasli’ vse do pubertete. Investirati velja v kvalitete in trpežne pohištvene kose nevtralnega videza, ki jih popestrimo z vpadljivejšimi dekroativnimi dodatki. V otroški sobi je potrebno zagotoviti tudi dovolj shranjevalnih površih, v katere je mogoče hitro pospraviti vse igrače in druge drobnarije ter tako zagotoviti urejen izgled prostora. 

Soba za dojenčka igriva mladinska soba

Več izdelkov na meganakupek.si

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja