Ideje in navdih za opremo doma

Oprema sobe za dojenčka

Oprema sobe za dojenčka

Soba za dojenčka je tisti prostor, v katerem z otrokom ustvarjamo prve nove spomine. Zato je simbolno tako pomemben in ga je potrebno že pred prihodom novega družinskega člana primerno opremiti. V prvi vrsti mora biti soba za dojenčka opremljena predvsem funkcionalno. Mora odražati tudi toplino, udobje in nekoliko otroške razigranosti. Planiranje kako boste postlali svojemu dojenčku je pred njegovim rojstvom lahko lepo ritualno opravilo. S pomočjo le tega se v čakanju na novega družinskega člana pripravite na veliko življenjsko spremembo.

Soba za dojenčka skandinavska elegantna

V primeru, da v domu nimamo prostora za opremo samostojne sobe za dojenčka… Ali pa se iz praktičnih razlogov odločimo, da si bomo z otrokom v prvih mesecih delili spalnico – lahko ljubek kotiček s posteljico za dojenčka uredimo tudi ob svoji postelji. Fizična bližina olajša skrb za dojenčka, saj tako večkratno nočno vstajanje ni potrebno.

Soba za dojenčka posteljica zibelka ob postelji

Izbira barv pri opremi sobe za dojenčka je pomembna…

Pri izbri barvne palete sobe za dojenčka se nikakor ni potrebno držati stereotipnih rožnatih in modrih barvnih odtenkov. Izberemo lahko nevtralno rumeno ali zeleno barvo.  Zavedati pa se je potrebno predvsem dejstva, da s premišljeno oblikovanim prostorom otroku že od malega privzgajamo občutek za estetiko. Trenutno so zelo aktualni pastelni toni v kombinaciji z svetlim ali lesenim pohištvom. Še en pomemben element oblikovni element v sobi za dojenčka je svetloba. Najbolj funkcionalno je kombiniranje močne generalne osvetlitve. Omogoča dobre pogoje za izvajanje nege in diskretne nočne otroške svetilke, ki otroka uspava ter pomirja.

Soba za dojenčka rožnata zibelka igrače

Med nujne pohištvene kose v sobi za dojenčka spada otroška posteljica, previjalna miza, komoda, predalnik in omara za shranjevanje pripomočkov. Zelo dobrodošel je tudi udoben fotelj, piko na i pa dodajo igrivi dekorativni dodatki, stenske poslikave, mobili in otroške igrače. Pri izboru pohištva pazimo na njegovo trpežnost in ergonomsko primernost, pri tkaninah pa izbirajmo materiale, k jih je enostavno očistiti. Zelo pomemben element sobe za dojenčka je primerna otroška vzmetnica, ki naj diha ter bo udobna, hipoalergena in odporna na tekočine. Otroško vmeznico lahko pred nočnimi nesrečami dodatno zaščitimo z nadvložkom.

Soba za novorojenčka les

Pri snovanju opreme sobe za novorojenčka je smotrno razmišljati o prihodnosti. Izbirati pohištvene kose in serije, ki bodo z otrokom ‘rasli’ vse do pubertete. Investirati velja v kvalitete in trpežne pohištvene kose nevtralnega videza, ki jih popestrimo z vpadljivejšimi dekroativnimi dodatki. V otroški sobi je potrebno zagotoviti tudi dovolj shranjevalnih površih. V katere je mogoče na hitro pospraviti vse igrače in druge drobnarije. Tako pa si zagotovimo urejen izgled prostora.

Soba za dojenčka igriva mladinska soba

FAQ:

Katere barve izbrati za sobe za dojenčke?

Pri izbiri barv za sobe za dojenčke je najbolje izbrati svetle, tople in umirjene barve, kot so pastelni odtenki roza, modra, zelena ali rumena. Te barve pomirjajo in ustvarjajo prijetno vzdušje, ki je primerno za spanje in igro.

Kako urediti kotiček s posteljico za dojenčka, če nimam samostojne sobe zanj?

Kotiček za dojenčka lahko uredite v kateri koli sobi, ki jo imate na voljo, tako da postavite posteljico v ustrezno mesto, obesite obesi za igrače in postavite omarico za oblačila in pripomočke za nego. Pazite, da bo kotiček varno oddaljen od ognja, električnih vtičnic in da ne bo v neposredni bližini okenskega okvirja.

Kaj za opremo sobe za dojenčke lahko najdem v meganakupek.si?

V naši trgovini lahko najdete opremo za sobe za dojenčke, kot so: posteljice, previjalne mize, otroške stoli, otroška oblačila, vse do ljubkih igrač, drevesa za igro in drugo opremo za dojenčke. Najdete pa tudi udobne in funkcionalne otroške sobe, s katerimi bo prvo obdobje življenja vašega novega člana še bolj čarobno za vso družino.

Več izdelkov na meganakupek.si