Ideje in navdih za opremo doma

Stoli za vse priložnosti

1. Stoli za jedilnice

Stoli za jedilnice se prvič omenjajo v sedmem stoletju pred našim štetjem v povezavi z asirskim dvorom, kjer naj bi kralj in kraljica med obedovanjem sedela na visokih stolih. Sodobni stoli za jedilnice so prijetni za sedenje ter vabijo k dolgotrajnemu uživanju ob jedilni mizi. Bogato oblazinjeni modeli veljajo za najbolj udobne, zaradi preprostega vzdrževanja pa so priljubljeni tudi modeli iz lesa ali umetne mase. Stoli za jedilnice morajo imeti stabilno trdno ogrodje na običajnih ali konzolnih nogah. Zložljivi stoli so odlična ideja za manjše jedilnice ali zagotavljanje dodatnih sedišč. 

stoli skandinavski jedilnica les dekor preproga ujemanje

2. Barski stoli

Barski stoli so višji, ožji stoli, ki so primerni za uporabo ob barih ali kuhinjskih pultih. Običajno imajo naslon za noge, nekateri modeli pa tudi naslonjalo. Višina sedala barskih stolov je 76 cm, v zadnjem času pa so zaradi porasta zajtrkovalnih pultov postale priljubljene tudi nekoliko nižje različice višine 66 cm. Na trgu obstajajo tudi višinsko nastavljivi modeli. Barski stoli se ponašajo z eno ali štirimi nogami, izdelani pa so iz kovine ali lesa v kombinaciji z mehkim oblazinjenjem. 

barski stoli z naslonom usnje dekor pult

3. Pisarniški stoli

Sodoben življenjski slog tako od učencev kot od zaposlenih zahteva dolge ure sedenja za računalnikom, kar je lahko ob nepravilni izbiri pisarniškega stola usodno za zdravje. Pisarniški stoli naj bodo ergonomsko ustrezni in zagotavljajo dobro oporo hrbtenici ter primerno pozicijo oči glede na ekran. Estetika pisarniškega stola naj bo sicer sekundarnega pomena, vseeno pa naj bo vizualno čim bolj skladen s podobo prostora, v katerem se nahaja. Pisarniški stoli imajo vrtljivo podnožje na kolesih, nastavljivo višino sedala, naslon za roke, naprednejši modeli pa omogočajo prilagoditev naslona in številne druge funkcije. 

stol pisarna miza dekor

4. Konferenčni stoli

Konferenčni stoli so nepogrešljiv element tako v sejnih sobah kot čakalnicah, dobrodošli pa so tudi v pisarnah, kjer so namenjeni gostom. Konferenčni stoli naj bodo ergonomsko oblikovani, mehko oblazinjeni, stabilni in trpežni. Večina konferenčnih stolov je oblikovana tako, da omogoča zlaganje stolov enega na drugega. 

stoli konferenčni

 

Več izdelkov na meganakupek.si

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja