Domov » Izdelki » Modna oblačila » Moške srajce

Prikaz vseh 9 rezultatov

Moška srajca Vitan | Moške srajce – Marla High

59.90 z DDV

Izdelek je v zalogi ( dobavni rok 2 do 4 dni )

Moška srajca Bor / slimfit

59.90 z DDV

Izdelek je v zalogi ( dobavni rok 2 do 4 dni )

Elegantna Moška srajca Boris – Elegantne moške srajce

59.90 z DDV

Izdelek je v zalogi ( dobavni rok 2 do 4 dni )

Moška srajca dolg rokav – Aleks

59.90 z DDV

19 na zalogi

Moška srajca Henrik / svetlo modra – Moderne moške srajce

59.90 z DDV

Izdelek je v zalogi ( dobavni rok 2 do 4 dni )

Moška srajca Gaber – Kvalitetne moške srajce

59.90 z DDV

Izdelek je v zalogi ( dobavni rok 2 do 4 dni )

Moška srajca Jurij / slimfit | Elegantne moške srajce

59.90 z DDV

Izdelek je v zalogi ( dobavni rok 2 do 4 dni )

Moška srajca Pino/bela “slimfit” | Moške srajce

47.92 z DDV

Izdelek je v zalogi ( dobavni rok 2 do 4 dni )

Moška srajca Lev / temno modra “slimfit”

59.90 z DDV

Izdelek je v zalogi ( dobavni rok 2 do 4 dni )

Moške srajce Marla High – Modna oblačila

Potrebuješ Moško srajco danes za vroč zmenek ob 20h? Pri Meganakupek vam jo pošljemo v istem dnevu, če jo naročite do 13h vam jo dostavimo s Hitro pošto v nekaj urah, po ceniku Hitre pošte Slovenije ( 14,90€ ).

Dostava za naslednji dan je cena po ceniku Pošte slovenije ( 3,90€ )

Sodobne moške srajce imajo že zelo dolgo zgodovino, preden so konec XIX. stoletja dobile današnjo malo dolgočasno obliko.

Kdaj so moški oblekli prvo moško srajco?

Leta 1871 so pri Brown, Davis & Co.  izdelali prvo moško srajco v “slogu plašča” (z gumbi). Sprva so si moške srajce nadeli tako, da so jih potegnili čez glavo. Od takrat je bila  srajca sprejeta kot zgornje oblačilo.

Moške srajce so bila spodnje perilo.

Do konca XVIII. stoletja so moške srajce veljale za spodnje perilo in viden je bil le ovratnik srajce . Še danes velja, da je neprimerno, če moški sleče jakno, v kolikor je v sobi gospa – ostati samo v srajci je kot, da je oblečen v spodnje perilo. Nepredstavljivo je, da se nadrejeni udeležujejo slovesnosti, oblečeni v srajce.

Do konca XIX.

Stoletja je bila bela srajca absolutni znak superiornosti. Samo tisti, ki ima dovolj denarja za pranje srajc in dovolj različnih srajc, da jih lahko nadomesti, si lahko privošči nošenje belih srajc.
Črtaste moške srajce so postale modne konec devetnajstega stoletja, vendar so jih nekateri gledali s sumom. Barva naj bi skrivala umazanijo. Pisane srajce z belimi ovratniki in manšetami so bile nekakšen kompromis.
Ta kombinacija je še danes najljubša, nima pa častitljive resnosti bele srajce.

Oblika ovratnika je pomembna!

Oblika ovratnika moške srajce je bistvena slogovna znamka. Ovratniki zgodnjih srajc so različni – na splošno imajo moške srajce bodisi stoječ ali zavihan ovratnik. Stoječi ovratnik v različnih različicah je bil najbolj priljubljen do konca XIX. stoletja.

Do tridesetih let prejšnjega stoletja je stoječi ovratnik na srajci – visok in tog – postopoma ga je nadomestil zavihan ovratnik. Danes pa je naloga stoječega ovratnika na srajci pomagati smokingu in fraku pri njihovi formalnosti.

Odstranljivi ovratnik na srajci.

Izumljen je bil tudi odstranljiv ovratnik za srajce(v obeh različicah – stoječ in zavihan). Ima higiensko prednost – pere se lahko ločeno od srajce, vendar to namiguje na ne tako veliko bogastvo. Resnična prednost odstranljivega ovratnika je, da se lahko razlikuje in eno srajco spremeni in doda srajci dodatno vrednost. Toda treba se je tudi spomniti na nadležni jutranji postopek pritrditve in kombiniranja.
Toda obstajajo ekscentri, katerih slog je zelo odvisen od odnosa iz tridesetih let in še vedno nosijo odstranljive ovratnike in manšete.

Spremembe moških srajc skozi zgodovino so malenkostne!

Moške srajca so se v svoji sodobni obliki od konca prve svetovne vojne le malenkostno spremenile. Edina novost je videz prsnega žepa, ko je telovnik v 60. letih začel izgubljati svojo priljubljenost.
Toda človek s slogom in konzervativnimi prepričanji ne nosi takšnih srajc.
Modne moške srajce znamke Marla High se po izgledu, kvaliteti ter nosljivosti lahko kosajo z visoko cenovnimi srajcami.

Moške srajce Marla High so narejene iz izbranih materialov,

katerih kakovost zagotavlja nemški dobavitelj surovine. Nudimo srajce v dveh krojih, klasični kroj in »slimfit«. Oba kroja nudita udobje, primerna tako za poslovno kot za vsakodnevno nošnjo. Odlikuje jih prijeten bombaž ali kvalitetna mešanica bombaža in elastana.

S srajcami Marla High smo pokrili vse moške zahteve po kvaliteti, ugodju in designu.

Po njih lahko posežejo moški poslovnega sveta in vsekakor tudi mladeniči z željo po urejenosti in hkrati težnji po biti v trendu. Moške srajce Marla High so narejene v spektru enobarvnih tkanin, kot tudi vzorcev.

Pri prvih smo se poslužili gladkega bombaža in bombaža grobega tkanja, kateri ponudi videz strukture blaga in v kombinaciji z moško obleko ustvari očarljiv kontrast.

Katere barve moške srajce naj izberem?

Pri izbiri barvnega spektra smo se držali modnih smernic in preverjenih barvnih kombinacij po katerih moški najraje in največkrat posežejo, to je »petdeset odtenkov modre«. Pri izbiri vzorcev smo ostali na varni strani. Moški prisegajo na karo, črte in morda na kakšen diskreten vzorec…malo za popestritev.

Pri samem kroju moške srajce smo se držali načela, da ne kreiramo » šotorov »,

vendar kos oblačila, ki bo laskal vsaki postavi. Tako »slimfit«, kot klasični kroj moške srajce sta krojena ravno, malenkost podaljšana v dolžini trupa, centimeter ali dva dodana v ramenih in dolžini rokava.

Pri »slimfit« kroju smo izbrali razpon razpoložljivih velikosti ( 39-45 ), pri klasičnem kroju pa velikosti ( 39-48 ). Konfekcijske številke so določene glede na obseg moškega vratu. S tem razponom številk, smo pri Marli High, poskrbeli za vse moške postave od suhcev do postav močnejših trebuščkov.
Kot prvo bi vam želeli predstaviti….in potem za vsako pripadajoč opis, kot že obstoječ…

vaša Marla High

Kako naj kombiniram srajce in kravate? Kakšne srajce in kravate naj kupim, da s kombinacijami ne bom imel problemov?

Moške srajce dolg rokav

Najbolj enostavno pravilo je to, da manj kot imajo srajce in kravate vzorcev (v obliki potiskov ali v teksturi blaga), bolj so enostavne za kombiniranje med seboj. Srajce in kravate brez vzorcev so tudi bolj elegantne in formalne od vzorčastih.

Če se odločimo za kombiniranje vzorčaste srajce, lahko nanjo vedno skombiniramo enobarvno kravato v eni izmed barv iz vzorca srajce. Če pa sta obe oblačili vzorčasti, pazimo na to, da ne bosta oba vzorca zelo vpadljiva, zelo velika ali zelo barvita; v primeru kravate z nekoliko večjim geometrijskim vzorcem tako izberimo srajco s čim manj vpadljivimi in tankimi črtami

Kako izbrati velikost moške srajce in kroj srajce?

Modna moška srajca Gaber

CLASSIC FIT je preverjena klasika in tisti kroj srajce, ki so ga najverjetneje nosili vaši očetje in dedki. Glavna značilnost tega kroja je udobje, saj je kroj rokavov in prsnega dela nekoliko širši. Klasični kroj srajce omogoča največje gibanje.

Moška srajca slimfit in Classic fit

Izhaja iz časov, ko moški pravzaprav niso zapustili doma, ne da bi oblekli srajco, zato klasični kroj poudarja udobje. Classic fit tradicionalno velja za najboljšo izbiro za tiste z nekoliko zaobljenim trebuhom, medtem ko naj bi se mu moški s suho postavo izogibali. Res pa je, da se modni trendi nenehno spreminjajo, zato postaja tudi klasični kroj bolj priljubljen.

SLIM FIT je v zadnjih letih pometel s konkurenco. Temelji na rahlem tajliranju in s tem ožjem prileganju telesu v primerjavi s klasičnim krojem. Čeprav nekoliko onemogoča gibanje in ni najudobnejša izbira, pa kot najbolj stilsko dovršen kroj na modnih pistah in ulicah prevladuje že vrsto let.

Srajca v kombinaciji z kavbojkami oz. jeansom

Moške srajce se lahko nosijo in kombinirajo z kavbojkami oziroma jeansom vseh barvnih kombinacij.

Kako naj kombiniram moško srajco ali ženski srajco z ostalimi kosi garderobe?

S kravato, brez nje, s suknjičem, brez njega, vse možnosti so dovoljene, odvisno tudi od poslovnega kodeksa oblačenja in okolja, v katerem se nahajaš.

Moški kar premalo izkoriščate srajce. Zmotno je razmišljanje, da so srajce del le poslovnih lookov, saj se vrhunsko kombinira tudi na zelo sproščene in vsakodnevne kose, ne le na moško obleko. Srajca že dolgo časa ni samo bela in tudi tako široka kot šotor, pač pa je lepo telirana, te oprime na vseh pomembnih mestih, poudari ramena in prsi. Še vedno se seveda srajca lahko nosi zelo klasično, na elegantne moške hlače, tukaj mi prosim ne pozabi na barve!

Ali potrebujem belo srajco?

Moška srajca Aleks

Nepogrešljiva je zagotovo bela moška srajca, ki naj bi se znašla v garderobi prav vsakega moškega. Je izjemno raznolika, saj jo lahko s pravilnimi dodatki uporabimo tako za poroke kot tudi za službene dogodke ali srečanja s prijatelji.

Bela srajca je prav zato najbolj priljubljen dnevno-večerni kos garderobe – pravzaprav skoraj ni dogodka, kjer ne bi bila primerna. Ne glede na letni čas in priložnost lahko bela srajca vedno znova poskrbi za prefinjen in urejen videz. Belo srajco največkrat odlikuje enostaven, klasičen kroj, ki pa vseeno nudi potrebno udobje