Domov » Izdelki » Modna oblačila » Moške srajce

Prikaz vseh 9 rezultatov

Prikaži meni

Marla High Modna oblačila

Sodobne moške srajce imajo že zelo dolgo zgodovino, preden so konec XIX. stoletja dobile današnjo malo dolgočasno obliko.

Kdaj so moški oblekli prvo moško srajco?

Leta 1871 so pri Brown, Davis & Co.  izdelali prvo srajco v “slogu plašča” (z gumbi). Sprva so si srajce nadeli tako, da so jih potegnili čez glavo. Od takrat je bila  srajca sprejeta kot zgornje oblačilo.

Srajce so bila spodnje perilo.

Do konca XVIII. stoletja so moške srajce veljale za spodnje perilo in viden je bil le ovratnik srajce . Še danes velja, da je neprimerno, če moški sleče jakno, v kolikor je v sobi gospa – ostati samo v srajci je kot, da je oblečen v spodnje perilo. Nepredstavljivo je, da se nadrejeni udeležujejo slovesnosti, oblečeni v srajce.
Do konca XIX. Stoletja je bila bela srajca absolutni znak superiornosti. Samo tisti, ki ima dovolj denarja za pranje srajc in dovolj različnih srajc, da jih lahko nadomesti, si lahko privošči nošenje belih srajc.
Črtaste moške srajce so postale modne konec devetnajstega stoletja, vendar so jih nekateri gledali s sumom. Barva naj bi skrivala umazanijo. Pisane srajce z belimi ovratniki in manšetami so bile nekakšen kompromis.
Ta kombinacija je še danes najljubša, nima pa častitljive resnosti bele srajce.

Oblika ovratnika je pomembna!

Oblika ovratnika moške srajce je bistvena slogovna znamka. Ovratniki zgodnjih srajc so različni – na splošno imajo moške srajce bodisi stoječ ali zavihan ovratnik. Stoječi ovratnik v različnih različicah je bil najbolj priljubljen do konca XIX. stoletja.

Do tridesetih let prejšnjega stoletja je stoječi ovratnik na srajci – visok in tog – postopoma ga je nadomestil zavihan ovratnik. Danes pa je naloga stoječega ovratnika na srajci pomagati smokingu in fraku pri njihovi formalnosti.

Odstranljivi ovratnik na srajci.

Izumljen je bil tudi odstranljiv ovratnik za srajce(v obeh različicah – stoječ in zavihan). Ima higiensko prednost – pere se lahko ločeno od srajce, vendar to namiguje na ne tako veliko bogastvo. Resnična prednost odstranljivega ovratnika je, da se lahko razlikuje in eno srajco spremeni in doda srajci dodatno vrednost. Toda treba se je tudi spomniti na nadležni jutranji postopek pritrditve in kombiniranja.
Toda obstajajo ekscentri, katerih slog je zelo odvisen od odnosa iz tridesetih let in še vedno nosijo odstranljive ovratnike in manšete.

Spremembe moških srajc skozi zgodovino so malenkostne!

Moške srajca so se v svoji sodobni obliki od konca prve svetovne vojne le malenkostno spremenile. Edina novost je videz prsnega žepa, ko je telovnik v 60. letih začel izgubljati svojo priljubljenost.
Toda človek s slogom in konzervativnimi prepričanji ne nosi takšnih srajc.
Modne moške srajce znamke Marla High se po izgledu, kvaliteti ter nosljivosti lahko kosajo z visoko cenovnimi srajcami.

Moške srajce Marla High so narejene iz izbranih materialov, katerih kvaliteto zagotavlja nemški dobavitelj surovine. Nudimo srajce v dveh krojih, klasični kroj in »slimfit«. Oba kroja nudita udobje, primerna tako za poslovno kot za vsakodnevno nošnjo. Odlikuje jih prijeten bombaž ali kvalitetna mešanica bombaža in elastana. S srajcami Marla High smo pokrili vse moške zahteve po kvaliteti, ugodju in designu.

Po njih lahko posežejo moški poslovnega sveta in vsekakor tudi mladeniči z željo po urejenosti in hkrati težnji po biti v trendu. Moške srajce Marla High so narejene v spektru enobarvnih tkanin, kot tudi vzorcev.

Pri prvih smo se poslužili gladkega bombaža in bombaža grobega tkanja, kateri ponudi videz strukture blaga in v kombinaciji z moško obleko ustvari očarljiv kontrast.

Pri izbiri barvnega spektra smo se držali modnih smernic in preverjenih barvnih kombinacij po katerih moški najraje in največkrat posežejo, to je »petdeset odtenkov modre«. Pri izbiri vzorcev smo ostali na varni strani. Moški prisegajo na karo, črte in morda na kakšen diskreten vzorec…malo za popestritev.

Pri samem kroju smo se držali načela, da ne kreiramo » šotorov », vendar kos oblačila, ki bo laskal vsaki postavi. Tako »slimfit«, kot klasični kroj sta krojena ravno, malenkost podaljšana v dolžini trupa, centimeter ali dva dodana v ramenih in dolžini rokava.

Pri »slimfit« kroju smo izbrali razpon razpoložljivih velikosti ( 39-45 ), pri klasičnem kroju pa velikosti ( 39-48 ). Konfekcijske številke so določene glede na obseg moškega vratu. S tem razponom številk, smo pri Marli High, poskrbeli za vse moške postave od suhcev do postav močnejših trebuščkov.
Kot prvo bi vam želeli predstaviti….in potem za vsako pripadajoč opis, kot že obstoječ…

vaša Marla High