Domov » Trgovina » Bela tehnika » Mali gospodinjski aparati » Blenderji in mešalniki
Ujemajočih izdelkov ni mogoče najti.

Blenderji in mešalniki so odličen pomočnik mladim materam.

Blenderji in mešalniki za vsak okus!

Blenderji in mešalniki so še samo ena izmed naprav, katere namen je, da nam olajšajo zdravo življenje. Čeprav je veliko naprav za enkratno uporabo (npr. cvrtnik) trenutno v trendu, bi bilo zgrešeno, če ne bi omenili večfunkcionalnosti odličnega mešalnika v kuhinji. Več kot le postaja za smoothije, so blenderji in mešalniki lahko večnamenski. Z njimi lahko pripravljate enostavne omak ali zapletene juh, drobite led za zamrznjene pijače ali celo za sekljanje sestavin. Tukaj vam predstavljamo nekaj vidikov mešalnikov, ki jih morate upoštevati pri nakupu.

Blenderji in mešalniki

Blenderji in mešalniki so danes nekateri tako tihi, da ni več izgovora za zdravo življenje, ker nočete zbuditi svojega partnerja. 

Blenderji in mešalniki – funkcije, ki jih je dobro upoštevati pri nakupu

Velikost: razmislite o tem, koliko realno nameravate uporabiti mešalnik. Pa tudi koliko prostora na pultu v primerjavi z omarico imate v kuhinji. Odločite se za lahek, bolj prenosen mešalnik, kot je potopni mešalnik, da ga boste lažje shranili, ko ga ne uporabljate. Ali pa, če ste vsakodnevni uporabnik mešalnika, ne zanemarite pomena privlačnega dizajna, ki ga obdržite na pultu.

Moč: moč je eden od načinov, kako ugotoviti, kako močan je mešalnik, vendar ni edini pokazatelj zmogljivosti. Morda je najbolje izbrati modele z več nastavitvami hitrosti, pa tudi močnejšimi (namesto ostrejšimi) rezili za varnejše čiščenje in vzdržljivost skozi čas.

Cena: Blenderji in mešalniki se lahko gibljejo od manj kot 50 eurov pa tudi do 500 eurov, zato je težko določiti pravo ceno. Vendar pa lahko pričakujete, da boste odšteli več, če želite več vsestranskosti in vzdržljivosti. Nekdo, ki želi narediti občasni smoothie, morda ne potrebuje najbolj zahtevnega dizajna v primerjavi z nekom, ki na primer pripravlja dnevne beljakovinske napitke.

Da bi čim bolj olajšali zdravo prehranjevanje, smo na Meganakupek dodali izdelke. Inovativne, zmogljive mešalnike za smutie in super mešalnike z enim dotikom, ki bodo mešali, vrteli in prinesli vse dobrote, ki jih vaše telo potrebuje, da se počuti najboljše.

Nepogrešljiv dodatek v vsakem domu

Če še vedno dvomite, ali potrebujete takšno napravo, naj vas še dodatno prepričamo. Predvsem so blenderji in mešalniki odlični za mlade matere, saj lahko zaradi pomanjkanja časa lažje pripravijo kvaliteten obrok zase ali za svojega otroka. Ko pride do vnosa komplementarne hrane do otroka, bo mešalnik postal nepogrešljiv asistent. Zelo majhne porcije lahko zmlete, tako da vsakič, ko vaš otrok uživa sveže pripravljene jedi. Blender bo zmlel zelenjavo, sadje, meso z majhno količino juhe – sami se odločite, kako boste razvajali svojega otroka. In če otrok že okusi hrano, vendar je ne more žvečiti, so blenderji in mešalniki super naprava za prehranjevanje vaših otrok (in vas).

Blenderji in mešalniki in podobno –  za kaj so namenjeni?

Predelovalci hrane – namenjeni sekljanju, rezanju, ribanju in mešanju. Dobri za peko piškotov.

Mini sekljalniki – osnovni, kompaktni procesorji, kot nalašč za hitro pripravo in manjše količine, kot so kaširanje, sekljanje zelišč ali oreščkov.

Stoječi mešalniki (imenovani tudi mešalniki hrane ali kuhinjski stroji) – namenjeni pekom, z veliko mešalno posodo in dodatki za gnetenje, mešanje in stepanje.

Ročni mešalniki – električni ročni mešalnik, manjša in cenejša možnost za lahka pekarska dela.

Blenderji – najboljši za tekoče mešanice kot so juhe in smutiji.

Manjši mešalniki – priročni za miksanje, sekljanje ali pripravo pireja, če vam primanjkuje prostora.

Blenderji in mešalniki

Blenderji in mešalniki so odličen pripomoček tudi za peko. Ročni mešalnik je priročen, če nimate na voljo veliko prostora, saj ga lahko tudi kam pospravite, ko ga ne potrebujete. Uporaba in čiščenje je enostavno, je zelo kvaliteten, kar se pa ne pozna na ceni. 

Mega nasvet za nakup mešalnika

Ko kupite blender ali mešalnik, bodite pozorni na material, iz katerega so izdelani majhni deli. Noži so bolje uporabiti kovine, nerjaveče jeklo ali aluminijev oksid. Ne shranjujte na zdravje in dolgoživost servisne naprave: plastične šobe hitro zlomijo. Preglejte svojo kuhinjo in izberite mesto, kjer bo aparat nameščen (če je stacionarni mešalnik). V mnogih kuhinjah je zelo malo delovnega prostora, zato morate kupiti napravo, ki opravlja čim več funkcij in zamenja več naprav. Upoštevajte tudi, da sta zasnova in barva skladna z dekoracijo kuhinje. Nadaljujte s številom ljudi v družini: velika družina bo potrebovala močno napravo z veliko posodo.

Ko delate z mešalnikom, morate vedeti:

za mletje tekočin, vročih izdelkov in mešanje uporabite najmanjšo hitrost; za predelavo bolj trdnih izdelkov je priporočljiva visoka hitrost; ko je mešalnik vklopljen, mora biti “noga” naprave nagnjena, tako da je ni mogoče sesati na dno stekla.

Blenderji in mešalniki - kje je razlika?

Mešalnik se lahko uporablja za stepanje krem in jajc, medtem ko se blender uporablja za sekljanje živil in raztapljanje trdnih živil v tekočine. Mešalnik ima eno ali dve mešalniki, ki ju je mogoče potopiti v posodo, kjer so predmeti, ki jih želite mešati, saj je na drugem koncu mešalnika motor, ki vrti te mešalnike. Mikser je sestavljen iz posode, v kateri je rezilo, ki se upravlja s pomočjo motorja na dnu. Z mešalnikom lahko naredite testo, medtem ko blender naredi odlične smutije.

Kaj je treba upoštevati pri nakupu blenderjev ali mešalnikov?

Ko kupujete blender ali mešalnik, morate upoštevati več funkcij, kot recimo velikost, moč, cena in podobno. Če ne veste točno, kaj potrebujete, nas lahko vedno kontaktirate in z veseljem vam bomo pomagali.

Za kaj vse so namenjeni blenderji in mešalniki?

Z uporabo teh pripomočkov lahko prihranite veliko časa in prostora. Primerni so za sekljanje zelenjave, zelišč in oreščkov, smoothije, peko, ribanje, mešanje, ipd. V bistvu lahko s pravim mešalnikom počnete skoraj vse, samo izbrati ga morate.