Domov » Trgovina » Računalništvo » Miške in tipkovnice

Prikaz vseh 3 rezultatov

MIŠKA BLUETOOTH ZELENA OLIVE 2GEN HUAWEI

38,79  z DDV
Teža

0 , 2000 kg

Dimenzije

14 , 00 × 7 , 00 × 4 , 00 cm

Blagovna znamka

Huawei

Poštnina

4.85

Oblika

/

ULTRATANKA TIPKOVNICA HUAWEI

126,09  z DDV
Teža

0 , 4000 kg

Dimenzije

13 , 00 × 32 , 50 × 3 , 50 cm

Blagovna znamka

Huawei

Poštnina

7.85

Multimedijske tipke

da

BREZŽIČNA GAMING MIŠKA GT HUAWEI

96,99  z DDV
Teža

0 , 2000 kg

Dimenzije

12 , 70 × 7 , 40 × 4 , 30 cm

Blagovna znamka

Huawei

Poštnina

6.85

Oblika

/

Miške in tipkovnice

Miške in tipkovnice so temelji vhodnih naprav, brez njih je komunikacija z računalnikom nemogoča.

Miška

Miške je ena izmed najbolj razširjenih naprav za interaktivno delo z računalnikom. Zamenjava miške vam lahko pomaga izboljšati delo in igro, poleg tega pa lahko pomaga preprečiti poškodbe zapestja in prstov.

Sledi nekaj nasvetov, s katerimi lahko poskrbite, da bo nakup nove miške potekal kar najbolj gladko.

Računalniška miška, ki ustreza vašim potrebam

Miška za računalnik s tremi gumbi (kjer kolesce za pomikanje deluje kot tretji gumb) je nekakšen standard in prepričani smo, da bo za večino uporabnikov dobro opravila svoje delo. Toda za posebne naloge, ne morete brez posebej oblikovane miške, zato spodaj sledijo različne vrste računalniških mišk.

Gaming miške in tipkovnice

Gaming miške ali igričarske miške so, kot nakazuje že izraz, miške, ki so namenjene igričarjem, ki veliko časa posvetijo igranju igric. Takšna računalniška miška vas ne bo naredila boljšega igralca, vendar pa vam bo zelo olajšala igranje.
Najboljša gaming miška nudi ergonomske prednosti, zaradi česar je udobnejša za dolgotrajne igre. Ima bolj kakovosten senzor, ki izboljša natančnost in kar je najboljše, ima gumbe, ki jih lahko konfigurirate, da olajšate izvajanje ponavljajočih se opravil. Morate dvigniti ostrostrelsko puško ali uporabiti medicinski pribor? Vse to lahko dosežete z le eno potezo gaming miške. Enemu gumbu lahko dodelite celo zapletene makre.

Veliko gaming mišk ima DPI stikala, s katerimi lahko preklapljate med višjo DPI nastavitvijo (za hitrejše hitrosti kazalca) in nižjo DPI nastavitvijo (za bolj gladek in natančen nadzor). Najbolj priljubljena je prav gotovo Razer miška, tesno za petami pa ji sledi Logitech miška.

Mini miška

Mini miška je druga vrsta računalniške miške za posebni namen. Večina je le standardnih enot z dvema ali tremi gumbi, skrčenih zaradi kompaktnosti. Najpogostejša oblika mini miške je brezžična miška, vendar nekateri uporabljajo tudi mini miško s kratkim ali izvlečnim kablom. Običajno so tudi cenovno dovolj dostopne, da jih lahko enostavno zamenjate, če jih izgubite.
Glavna prednost mini miške in tipkovnice je zmožnost, da se prilega v tesen prostor kot sta torba za prenosni računalnik ali torbica, vendar pa pogosto niso oblikovane z mislijo na ergonomijo. Mini miška je odlična, če ste veliko na poti, vendar ni primerna za intenzivno uporabo.

Ergonomska miška je boljša za intenzivno uporabo

Ergonomska miška je zasnovana tako, da se prilega vaši roki na bolj naraven način, kar zmanjšuje obremenitev vaših prstov in zapestja ter preprečuje bolečine v roki zaradi miške. Običajno imajo tudi dodatne gumbe, ki so na dosegu vaših prstov.
Ergonomija in udobje ob uporabi miške in tipkovnice sta odvisna od številnih pogojev, vključno z vrsto oprijema, ki vam je ljubši. Nekateri uporabniki radi držijo roko ravno, drugi pa imajo raje pokrčeno in močno držijo miško. Najbolj iskan model je ergonomska miška Logitech.

Če iščete ergonomsko miško, jo najprej preizkusite in je brez tega ne naročajte preko spleta. Ali pa vsaj kupite od nekje z dobro politiko vračila.
Drugi dejavnik udobja, ki ga pogosto spregledamo, je hrup. Ko zavzeto delate, večina računalniških mišk oddaja nenehen zvok klikanja. Tudi če vas to ne moti, lahko moti druge v bližini. Za rešitev tega problema vam bo na pomoč priskočila tiha miška.

Brezžična miška

Brezžična miška je dohitela svoje žične kolegice do te mere, da njihove prednosti zdaj odtehtajo vse slabosti.
Zaostajanje je skoraj izginilo, pa čeprav bodo igralci iger še vedno raje imeli absolutno doslednost in zanesljivost, ki jo ponuja žična/kabelska različica. Če izberete pravi model, bo preteklo več let preden boste morali zamenjati baterijo.
Glavna prednost brezžične miške je priročnost. Kabel ni v napoto, poleg tega pa v primeru uporabe Bluetooth miške, ta ne bo zavzela USB vhoda. Brezžični doseg je tudi veliko boljši. To vam omogoča, da računalnik, pritrjen na projektor ali TV, upravljate na primer z razdalje do 30 metrov.

Blutooth miška

Pri nakupu brezžične miške izbirate med radiofrekvenčnimi (RF) ali Bluetooth miškami. RF miške so morda nekoliko bolj odzivne in jih je veliko lažje nastaviti, saj jih preprosto priključite na ključek, ki je priložen. Slaba stran je v tem, da je ključek vključen v enega od vaših USB vhodov in ga je skoraj nemogoče zamenjati, če ga izgubite, kar pomeni nakup nove računalniške miške. RF naprave so tudi bolj nagnjene k motnjam.

Tipkovnica

Tipkovnice so poleg miške glavna vhodna naprava s katero v računalnik vnesemo številke, črke in druge znake. Med seboj se razlikujejo v obliki, velikosti (tipk in tipkovnice), jeziku ter stikalih. Tipkovnice lahko ločimo v dve glavni skupini – mehanske in membranske.

Membranske tipkovnice

Večina sodobnih tipkovnic ima pod tipkami fleksibilno membrano z gumijastimi kupolami, ki služijo kot vir upora pri pritisku tipke. Ob pritisku na tipko se membrana dotakne vezja in tipkovnica zazna dotik. Slabost membranskih tipkovnic ja, da za zaznan dotik moramo tipko vedno pritisniti “do konca”. Tako pride do tršega tipkanja in posledično se lahko pojavijo bolečine v prstih ali celo razvije karpalni sindrom. Prav tako membranske tipkovnice ne nudijo dobrega povratnega odziva, kar posledično vodi v večje število napak pri tipkanju.

Mehanične tipkovnice

Mehanske tipkovnice za zaznavo pritiska tipke uporabljajo mehanska stikala. Prav vsaka tipka na mehanski tipkovnici ima pod sabo svojo mehansko stikalo.Glavna razlika je, da mehanskih stikal ni potrebno pritisniti do konca, da tipkovnica zazna dotik. To nam omogoča, da lahko tipkamo nežnejše oz. z manj napora. Kdaj točno tipkovnica zazna dotik je odvisno od tipa stikala, a načeloma pri mehanskih tipkovnicah tipk ni potrebno pritiskati do konca. Mehanska stikala večinoma nudijo tudi odličen povratni odziv in tako so tipkovnice natančnejše in udobnejše za delo. Omogočajo hitrejše tipkanje z večjo zanesljivostjo in manjšim naporom.

Mehanske tipkovnice imajo tudi veliko daljšo življenjsko dobo.

Membranske tipkovnice načeloma vzdržijo od 5 do 10 milijonov pritiskov tipke, mehanske pa tipično vzdržijo kar 50 milijonov pritiskov.

Ergonomska tipkovnica

Ergonomske tipkovnice so idealne za pisarniško delo ali za uporabnike, ki večino dneva tipkajo za računalniko, oblika ter material ergonomske tipkovnice so optimizirane za obdobje med tipkanjem brez izgube hitrosti tipkanja. Ergonomske tipkovnice so lahko mehanične ali membranske ter tudi brezžične. Glavni cilj ergonomskih tipkovnic je, da znižajo možnost bolečin v prstih in možnosti razvoja karpalnega sindroma. To dosežejo z oblazinjenem naslonjalom za zapestje ter obliko tipkovnice/naslonjala ter materialom naslonjala, kar omogoča bolj naravno držo rok.

Ergonomska tipkovnica logitech

Ergonomska tipkovnica logitech primerna za pisarniško delo in dolge ure za računalnikom

Trije sloji udobja in podpore

Oblazinjen naslon za zapestja zmanjšuje prepogibanje dlani. Narejen je iz treh slojev. Prvi sloj je 0,5 mm tkanine s prevleko, ki je vzdržljiva, enostavna za čiščenje in mehak na dotik. Drugi je 2 mm zelo goste pene, ki poskrbi za enakomerno razporeditev pritiska. Tretji sloj pa je 4 mm spominske pene za odlično udobje.

Brezžične tipkovnice

Brezžične tipkovnice dan danes pridejo v vseh izvedbah od klasičnih membranskih do mehaničnih in ergonomskih. Prednosti brezžične tipkovnice so kompaktnost ter mobilnost, res je, da če jih ne polnimo redno se lahko ugasnejo med delom, ampak delajo tudi med polnjenjem. Brezžična tipkovnica je idealen nakup za nekoga kateremu gredo kabli na mizi ali za mizo na živce. Obstajata dve vrsti Brezžičnih tipkovnic tiste, ki imajo USB sprejemnik ter tiste brezžične tipkovnice, ki so na bluetooth.

komplet miške in tipkovnce logitech

por x tipkovnica od logitecha idealna za gaming

Gaming tipkovnice

Gaming tipkovnice ali tipkovnice za igranje iger so v zadnjem desetletju postale z igrami zelo popularne. kaj naredi gaming tipkovnico, ponavadi so bolj kompaktne, mehanične ali pol mehanične ter osvetljene z RGB lučkam. Nekatere so celo brezžične, stem se lahko izognete mizo polno kablov. Če iščete tipkovnico za igranje iger, bi naši strokovni svetovalci priporočali, mehanično tipkovnico, ki nudi odličen povratni odziv in tako je tipkovnica natančnejša in udobnejša.

Completi mišk in tipkovnic

Kompleti mišk in tipkovnic je najboljši izbor za v delovno pisarno ali pa za osebe katere ne zanimajo posebne vrste mišk in tipkovnic. Kompleti po ogodni ceni in od poznanih proizvajalcev.

Kakšna je dobra računalniška miška?

miške in tipkovnice

Prava računalniška miška je tista, ki vam najbolj sede v dlan po obliki in velikosti saj s tem zmanjšate moznost razvoja bolečin v zapestju.

Katera tipkovnica je za vas?

Pri tipkovnicah morate gledati na velikost, ki vam ustreza ter za kaj jo potrebujete. Več infromacij dobite na Meganakupek.

Katere so najbolj ugodne miške in tipkovnice?

miška in tipkovnica

Najbolj ugodne miške in tipkovnice so tiste, ki pridejo v kompletu. Priverite na Meganakupek.