Domov » Trgovina » Elektronika - Avdio Video » Šport in prosti čas

Prikaz rezultata

BAND 6 ČRNA DEMO HUAWEI

969,99  z DDV
Teža 0,1000 kg
Dimenzije 15,00 × 15,00 × 4,30 cm
Blagovna znamka

Poštnina

Senzor srčnega utripa

Šport in prosti čas – Obvezno ogrevanje in raztezanje 

Ogrevanje pred vadbo je zelo pomembno, saj tako telo fizično in psihično pripravite na napor. Z ogrevanjem boste poskrbeli za večjo prožnost mišic, kar bo zmanjšalo možnost poškodb, hkrati pa povečalo učinkovitost vadbe.
Ogrevanje naj traja od 10 do 15 minut, najbolje pa je začeti z lahkotnim tekom, s katerim pospešimo delovanje srca, dihalnega sistema in povečamo prekrvljenost mišic ter sklepov.

Šport in prosti čas Elegantnost in izjemen AMOLED zaslon Amazfit GTS 2e odlikuje visoko elegantna oblika v kombinaciji s

Šport in prosti čas Elegantnost in izjemen AMOLED zaslon Amazfit GTS 2e odlikuje visoko elegantna oblika

Šport in prosti čas – Razgibalne vaje

Po njem sledijo razgibalne vaje, pri katerih velja splošno pravilo, da se je treba ogreti s primernimi razteznimi vajami za tiste mišične skupine, ki bodo najbolj obremenjene pri nadaljnji športni aktivnosti.

Tako kot je ogrevanje pomembno pred začetkom gibanja. Ima velik pomen tudi raztezanje po njem, saj se bomo le tako lahko izognili bolečinam v mišicah naslednji dan.

Brez dolgih premorov 

Med posameznimi vajami ne delajte predolgih premorov. Če na treningu dolžino premorov določa trener, saj jih morate za vadbo doma določati sami, nikakor pa jih ne preskočite, saj boste sicer prehitro utrujeni in treninga ne boste izpeljali do konca. Čeprav krajši premor spodbuja večje izločanje rastnega hormona. Za kurjenje maščob pa pri treningu z velikimi obremenitvami za popolno obnavljanje telo potrebuje med serijami, 3 do 4 minute ali celo 5 minut predaha.

Pravilo je torej: večja je masa, vključena v vajo, večja je potreba po daljšem premoru.

Tako boste preprečili predčasno utrujenost in nezmožnost ponavljanja vaje z enakimi obremenitvami.  Prav tako ne dovolite, da vam pozornost preusmerijo nekateri motilci, ki jih je v domačem okolju kar nekaj … Denimo perilo, ki se je ravno posušilo v sušilnem stroju, prah, ki ga vidite pod omaro, ko delate sklece, ali razmetane igrače otrok, ki so vas nenadoma začele motiti – vse to in tudi ostalo bo počakalo do konca treninga.

Šport in prosti čas Elegantnost in izjemen AMOLED zaslon Amazfit GTR 2 odlikuje visoko elegantna oblika v kombinaciji

Šport in prosti čas Elegantnost in izjemen AMOLED zaslon Amazfit GTR 2 odlikuje visoko elegantna oblika v kombinaciji

 

Trenirajte redno za vse mišične skupine 

Strokovnjaki so si enotni, da že 20 minut športa ob prostem času ali telesne dejavnosti na dan pozitivno vpliva na zdravje. In je nekakšna izravnava za današnji sedeči življenjski slog  in spremembe pri prehranjevanju, ki prispevajo k visoki stopnji umrljivosti zaradi srčnih obolenj.

Veliko ljudi naredi napako in se zažene v vadbo, nato pa hitro obupa.

Treningi trikrat tedensko bodo za večino optimalni.

Če boste prvi trening v tednu posvetili nogam in zadnjici, naj bodo naslednji dan, ko boste trenirali. Na vrsti mišice hrbta in rok, pri tretji vadbi pa se osredotočite na ramenski obroč in prsne mišice. Seveda lahko naredite kombinacije posameznih treningov tudi drugače, po svoje.

Šport in prosti čas – Pazite, da boste v tednu zajeli vse mišične skupine.

Vmes si le vzemite dan ali dva počitka. Med vadbo se v mišičnih celicah namreč tvorijo majhne razpoke, ki potrebujejo približno 24 do 48 ur, da se obnovijo, odvisno od intenzivnosti treninga. Tudi neintenzivno gibanje po vadbi, kot je denimo hoja, pomaga sprostiti mišice, da si prej opomorejo.

Težavnost vaj naj se stopnjuje 

Če napredek vaših treningov ne bo viden, je lahko razlog tudi v tem, da ste vaje ves čas delali z enako obremenitvijo, kar je in bo zagotovo vplivalo tudi na vašo zagnanost.

Najboljša motivacija pri telovadbi so namreč ravno spremembe, vidne na telesu in pri počutju.

Če je na fitnesu trener tisti, ki skrbi za zahtevnost vaj, si doma lahko pomagate z raznovrstnimi pripomočki za različne športe, s katerimi boste aktivnost naredili bolj intenzivno in zabavno hkrati.

Številni izdelki, namenjeni športu, ki jih najdete tudi v Meganakupeku,

vam namreč omogočajo napredek pri oblikovanju telesa in izboljšanju kondicije. Čeprav se vam morda zdi, da bi utegnili biti dodatni koluti na ročkah za uteži pretežki, vseeno poskusite. Morda boste prijetno presenečeni, ko boste videli, da zmorete.

Pravilna izvedba vaj 

Malo je vaj, ki zrcalijo naravno prirojene gibalne vzorce, kot so na primer plazenje, lazenje, hoja, tek, vlečenje, potiskanje, plezanje, ki smo jih izvajali kot otroci. V odrasli dobi je naše telo tako zelo navajeno na sedenje, ležanje in negibnost, da je včasih že hoja lahko problem.

Šport in prosti čas

A marsikatera vaja, ki je sama po sebi lahko odlična preventiva za težave pretežno sedečega življenjskega sloga, lahko ob napačni in neoptimalni izvedbi povzroči celo negativen učinek. Najslabši scenarij je seveda kronična ali celo akutna poškodba. Zato se je bolje naučiti pet vaj izvajati pravilno, kot da jih delate 20 površno, pri čemer so vam v veliko pomoč lahko tudi različne aplikacije ali virtualni trening s strokovnjakom. In še namig trenerjev: velika večina vadb na domu vsebuje veliko kardiovložkov, medtem ko se treningi moči izvajajo v manjši meri.

Kardio

Vsekakor izvajajte kardiovadbo, vendar je treba dati več pozornosti vajam za moč, če želite ohraniti mišično maso oziroma doseči mišično rast. Prav tako pri vadbi na domu ne zanemarjajte vaj za hrbtne mišice pod pretvezo pomanjkanja opreme oz. naprav, saj jih najdete tudi v Meganakupeku. Hrbet namreč predstavlja največje območje vašega telesa in zahteva več pozornosti, če želite večje in močnejše mišice.

Rekreacija v naravi – Šport in prosti čas

Ne glede na to, katera oblika vadbe vam je blizu, ne pozabite na rekreacijo v naravi.  Šport in prosti čas – Na svežem zraku poleg nabiranja fizične kondicije namreč spodbujate optimizem in dobro voljo. Izpostavljanje prijetnim sončnim žarkom pa vpliva na sintezo vitamina D, umirja celotno telo in usklajuje biološki ritem, ki je pomemben za pravilno delovanje vitalnih organov. Nekajkrat tedensko se odpravite ven, kjer boste z aerobno vadbo topili kalorije in se dobro predihali.

Kako začeti s športom ob prostem času?

Če vam tek ni blizu, se lahko za začetek lotite hitre hoje. Katero koli dejavnost izberemo, bo dobrodošla sprememba v našem življenju. Aktivnost pa moramo tudi doma ohraniti brez izgovorov, saj šport ne koristi le našemu fizičnemu zdravju, ampak tudi duševnemu, posebej v času samoizolacije.

Kako začeti z vadbo?

Šport in prosti čas

Končni izkupiček vadbe pa bo tudi več energije in kreativnosti, zato bomo tudi delo od doma opravljali z večjim zanosom. Najtežji del naloge – začeti. Prvi korak. Zato si ta del olajšajte, kolikor je mogoče. Če to pomeni, da greste spat v športni opremi, ker bo zjutraj zato lažje začeti, pojdite spat v športni opremi. Odstranite vse ovire, ki bi vas potencialno lahko ustavile.

Več na Meganakupek.si
Veliko zanimivosti lahko odkrijete tudi na Nakupek.si