Predsoba: prvi vtis o vašem domu

Predsobe predstavljajo vhod v vaš dom in ustvarijo prvi vtis o vašem domu. Kljub temu, da je predsoba ena najbolj funkcionalnih sob v vašem stanovanju, ji velikokrat posvetimo premalo pozornosti. Ko vstopimo v stanovanje, želimo najprej odložiti vse, kar imamo v rokah, na rami ali oblečeno. V predsobi tako ne smejo manjkati odlagalne površine ali priročni obešalniki, omare, regali ali police.
Predsoba je zunanji prostor, ki je povezan z notranjostjo zgradbe. Glavna značilnost predsobe je, da ima vsaj ena vrata, ki so povezana z zunanjostjo, in druga vrata, ki vodijo v prostor, ki ni v stiku z zunanjostjo. V mnogih primerih se predsobe povezujejo z več notranjimi prostori, vendar niso razvrščene kot hodniki, ker so funkcionalne sobe in ne podolgovati prehodi.
Predsobe

Priznana blagovna znamka Brigueet for home vam predstavlja predsobo, ki vas bo očarala na prvi pogled. Odlikuje jo dovršen dizajn, z noto domačnosti. Omara za čevlje, ki je del predsobe, se bo lepo in nevpadljivo podala v prostor. Izdelana je iz kakovostnih materialov. Barva hrasta bo pričarala občutek topline in domačnosti. Prostorna omara ponuja veliko prostora za shranjevanje čevljev, kar je zelo praktično. Takoj, ko boste vstopili v predsobo, boste imeli prostor za odlaganje čevljev. Čevlji bodo urejeni, organizirani in vedno na svojem mestu.

Predsobe obstajajo že od nekdaj

Predsobe imajo častitljivo zgodovino v arhitekturi, takšne sobe so pogoste v stari Grčiji in Rimu, Indiji in na Kitajskem, zlasti v templjih. V templjih so predsobe zadrževali pobudnike, medtem ko so čakali na avdienco z duhovniki ali verskimi ikonami, pogosto pa je bilo na voljo prostor za darovanje v tempelj tistim, ki so bili tako nagnjeni. V zasebnih domovih so predsobe stanovalce izolirale od hrupa in vonjav po ulici ter obiskovalcem omogočile čakanje, da so se stanovalci pripravili.
Ker predsobe obsegajo razdaljo med notranjostjo in zunanjostjo, imajo pogosto zelo prehoden občutek. V gospodinjstvu brez čevljev lahko na primer ljudi spodbudijo, da si v predsobi slečejo čevlje, morda pa je prostor za obešanje plaščev in shranjevanje torb. V hladnem podnebju je predsoba lahko zelo uporabna, saj tople notranje prostore hiše izolira od mraza zunaj.

Predsobe v čakalnicah imajo lahko drugačno funkcijo

Čakalnice v zdravniških pisarnah in vladnih stavbah so zaradi svoje funkcije prehodnih prostorov pogosto razvrščene kot predsobe, čeprav se ne povezujejo z zunanjostjo. Pokrite verande v zasebnih bivališčih bi lahko obravnavali tudi kot predsobe, saj premoščajo vrzel med notranjim in zunanjim svetom. Prav tako ustvarjajo mejnik med notranjim svetiščem in zunanjim svetom. Na splošno velja, da če vas prosijo, da počakate v predsobi, se zdi nespodobno pokukati v prostore, ki so lahko povezani s predsobo. V primeru zdravniške prakse ali vladne stavbe bi lahko obiskovalci gostovali v nasprotju z zasebnostjo ali varnostjo, kar bi lahko bila težava. V zasebnem domu ljudje morda niso v celoti pripravljeni na goste, zato čakanje v predsobi omogoča ljudem, da se odločijo, katero sobo ali sobe želijo pokazati svojim gostom.
Predsoba

Predsoba vas bo zagotovo popolnoma navdušila! Odlikujejo jo namreč dovršene linije in moderen dizajn. Kombinacija konjak barve in črne barve je čudovita. Del predsobe je tudi garderobna klop. Izdelana je iz kakovostnih materialov – kovine in mediapana. Omara ima poleg prostora za sedenje tudi odprti predelek in predal, kamor lahko shranite predmete, ki jih želite imeti vedno pri roki. Predal je obogaten s funkcijo mehkega zapiranja. Klop se bo najlepše ujela s pohištveni kosi za predsobo iz iste kolekcije.

Predsobe kot pozdravni prostor

Predsobe so prostor za pozdrav, ki prijazno sprejmejo našo izčrpanost, ko se po dolgem dnevu, preživetem v pisarni, vrnemo domov. Prijeten je občutek, da se lahko nekam lepo usedemo, udobno slečemo in obujemo copate. Priročno mesto za odlaganje nakupovalnih in drugih torb ter avtomobilskih ključev bi moralo biti tudi del vsake skrbno zasnovane predsobe.

Predsobe za vsakogar

Pohištvo namenjeno opremi predsobe mora biti funkcionalno in prostorno, saj je odlagalni in shranjevalni prostor še kako pomemben. Prostorna in visoka garderobna omara vam ponuja prostor, kamor lahko obesite svoja oblačila in odložite modne dodatke. Dopolnite jo lahko z raznolikimi košarami in zaboji za shranjevanje, ki se lepo ujamejo z omaro. Tako boste pridobili dodaten prostor, poleg tega pa bodo vaša oblačila in dodatki še bolj urejeni.

Predsobe odražajo, kdo smo

Predsobe odražajo, kdo smo; to je prva stvar, ki jo naši gostje vidijo ob prihodu, in zadnja stvar, ki se jim vtisne v um, ko odidejo.
Zato ne smemo zanemariti pomena pohištva in načinov, kako ta soba sprejema svoje goste.

Zakaj so predsobe pomembne?

Predsobe so prvi stik z domom, ko stopimo vanj. Radi se v miru preobujemo, pri tem se lahko vsedemo na priročno klop, obesimo plašč na obešalnik in tako dalje. Radi odložimo stvari, ko vstopimo v stanovanje, zato so predsobe pomemben faktor vsakega doma.

Kaj vse vključuje predsobo?

Garderobna klop Naj bo predsoba opremljena

Predsobo vključuje več različnih elementov, odvisno od tega, koliko prostora imamo in kaj potrebujemo. Načeloma vsebuje omaro za odlaganje čevljev in/ali oblačil, ogledalo, zunanje obešalnike, klop za sedenje in garderobni panel.

Kakšno izbiro predsob lahko najdem na Meganakupek?

V naši spletni trgovini lahko najdete raznoliko ponudbo različnih slogov predsob, da najdete tisto, kar iščete. Produkti so narejeni kot posamezni elementi, zato lahko po želji kombinirate ali se odločite za vse v istem slogu. Za dodatna vprašanja pa smo vedno na voljo tudi preko spleta ali telefona.

Kako se odločiti za pravo predsobo zame?

Odvisno od tega, kaj potrebujete. Ker predsobe obsegajo razdaljo med notranjostjo in zunanjostjo, imajo pogosto zelo prehoden občutek. Če živite v gospodinjstvu brez čevljev, si lahko v predsobi omislite omaro za čevlje in žlico, da bodo ljudje vedeli, da se morajo sezuti. Prav tako lahko kombinirate slog svoje predsobe z ostalim pohištvom v stanovanju. Ne zanemarite svoje predsobe, saj ima zelo pomembno funkcijo.